Geupload bestand

Teckels en lockdowns: “Dit was echt een onwijs succes”

Omschrijving

Het lijkt een lastige operatie: een winkel volledig gecentreerd rondom een specifiek hondenras openen in een van de hevigste fases van de pandemie. Toch openden Carlijn en haar man in de Smedenstraat de deuren van Hashteckel.

Het was een try-out, het stel had toen al drie jaar lang een webshop gespecialiseerd in teckelartikelen. Het was een schot in de roos, vertelt Carlijn: “Dit was echt een onwijs succes, er stonden rijen voor de deuren en er waren zelfs mensen uit Duitsland en België.” Toen het stel merkte dat de winkel goed liep, zijn ze verhuisd naar de huidige locatie aan de Broederenstraat. Carlijn en Rob zochten specifiek naar een winkelpand in hun woonplaats: “De stad is echt fantastisch.  Zo’n unieke winkel past perfect in Deventer en we merken dat onze klanten door hun bezoek aan onze winkel meteen de stad leren kennen.”

Hulp bij vinden pand

Samen met Peter Brouwer van de Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) wisten Carlijn en Rob snel een pand te bemachtigen om hun try-outwinkel te starten. In het nieuwe pand aan de Broederenstraat werden ze daar ook meteen hartelijk ontvangen door andere ondernemers. “Met de Broederenstraat hebben we ook een app-groep, waar alle ondernemers bij zijn aangesloten, hier hebben we vaak contact met elkaar”, zegt Carlijn daarover. Toen de horeca moest sluiten, heeft de gehele straat een kortingsactie op touw gezet om lunchroom Sync OK te steunen.

Uniek winkelconcept

Hebben ze nog tips voor startende ondernemers? Carlijn: “Deventer is echt een andere stad, er zijn veel kleine ondernemers. Het is in die zin eigenlijk meer een dorp, iedereen kent elkaar en dat maakt het heel persoonlijk.” Het stel kan de Deventer binnenstad aanbevelen aan iedereen met een uniek winkelconcept. Toekomstplannen hebben Carlijn en Rob volop: “We zouden ook graag nog meer met hotels willen doen, zodat we mensen echt een weekend weg met de teckel kunnen bieden.”