Geupload bestand

Sjuuls is de eerste tweedehands kinderkledingwinkel

Omschrijving

Sjuuls is de eerste ruilkinderkledingwinkel van Deventer. Sinds februari 2022 kun je hier je tweedehands kinderkleding inleveren en ontvang je bij de verkoop 40 procent van de opbrengst via een tegoed; een beproefd concept dat oprichter Julie ten Have heeft meegenomen uit haar vorige woonplaats Utrecht.

Drie jaar geleden verhuisde Julie terug van de Domstad naar het mooie Deventer, maar miste een goede tweedehands kinderkledingwinkel. “Ik was onwijs fan van zo’n soort winkel die bij mij in Utrecht om de hoek zat, ik vond het echt jammer dat er niet zoiets in Deventer te vinden was”, licht Julie toe. Het idee om de winkel dan maar zelf te beginnen bleef broeden, tot ze na aansporen van vrienden en familie de sprong durfde te wagen en besloot haar eigen zaak te openen. In de zomer van 2021 werd een deel van de inrichting gekocht en begon Julie zich in te lezen in het ondernemerschap.

Ze kwam al snel uit bij Start je winkel in Deventer, de voorloper van Starten in de binnenstad. Na een oriënterend gesprek met Peter Brouwer van de Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) ging Julie op zoek naar een geschikt pand. Daarover zegt ze: “Deventer is zo’n mooie, unieke stad met zo’n bijzonder winkelaanbod, dat ik niet eens heb overwogen om me ergens dan in Deventer te vestigen.” Haar oog viel al snel op de Broederenstraat: “Dat is voor mij echt de perfecte plek: het is een gezellige straat met veel ondernemers die zich bezighouden met duurzaamheid en circulaire producten.” 

Julie heeft twee trajecten voor starters gevolgd bij Starten in de binnenstad om te leren hoe je een onderneming begint en hoe je een ondernemersplan schrijft. Ook heeft ze hulp gekregen bij de financiële aspecten. Na een maand geopend te zijn, krijgt de winkel al veel positieve reacties van tevreden klanten. “Ik hoor wel drie keer per dag dat de mensen zo blij zijn met deze tweedehands kinderkledingwinkel,” zegt Julie daarover, “des te meer omdat zoiets er nog niet was in deze stad.”

De gouden tip voor starters, volgens Julie? “Kom naar Deventer! Deze stad heeft zóveel te bieden en dankzij de vele unieke winkels, pas je er perfect bij. En neem contact met het team van Starten in de binnenstad, die helpen je graag om je droom te verwezenlijken!”