Geupload bestand

We zitten met Hills precies in de goede straat van Deventer

Omschrijving

Eind april 2022 opende de gloednieuwe Fashion Boutique Hills haar deuren in de Engestraat. Ruim een maand na de opening kijkt eigenaresse Anne-Marijn Plette tevreden terug: “De eerste twee weken liep het echt storm, veel mensen hadden gehoord of gelezen dat we open gingen en kwamen nieuwsgierig naar binnen om even rond te kijken.”

Dat gelijktijdig de meivakantie begon én Anne-Marijn twee koopzondagen kon meepakken, hielp ook mee: de binnenstad gonsde van de drukte en gezelligheid. Het succes is echter zeker niet van korte duur, licht Anne-Marijn verder toe: “We merken nu, ruim een maand na de opening, dat we al veel terugkerende klanten hebben uit Deventer, dus dat zegt ook wel wat. Ook de reacties zijn erg goed, iedereen vindt de winkel erg mooi en prijst ons om onze unieke merken. Hoewel je natuurlijk gelooft in je eigen idee, kun je alleen maar hopen dat het aanslaat. Uit al die positieve reacties krijg ik echt de bevestiging dat ik op de goede weg ben.”

Uitstraling

Anne-Marijn is geen nieuwkomer in het vak en had altijd al de droom om een eigen kledingwinkel te beginnen. Doordat haar familie ook in de kledingwereld werkt, heeft Anne-Marijn een langlopende achtergrond in fashion. Samen met haar vader ging ze naar kledingbeurzen waar ze veel verschillende merken leerde kennen. “Ik liep vaak op de beurs rond en zag verschillende merken waarvan ik dacht: als ik ooit een eigen winkel begin, dan wil ik dít merk in het assortiment hebben. Ik zag de hele uitstraling al voor me.”

Als Deventenaar heeft Anne-Marijn zonder twijfel de keuze gemaakt om hier haar kledingwinkel te openen. “Ik heb niet naar andere steden gekeken, want Deventer is zo’n mooie stad met zo veel unieke winkels, dat ik meteen wist dat ik hier mijn zaak wilde openen”.

Geweldig pand

Toen het pand aan de Engestraat vrij kwam is ze meteen gaan bezichtigen. “Ik vond het zo’n geweldig pand, het is statig en historisch en typisch Deventer. De winkel past perfect in het luxere aanbod van de Engestraat. De bezoekers struinen niet zomaar, maar gaan vaak gericht op zoek.” Eén van de merken die op dit moment alleen bij Hills te koop zijn, is het Deense kledinglabel Sofie Schnoor.

Ook de mede-ondernemers verwelkomden Anne-Marijn met open armen in de Engestraat. Hoewel Hills een vliegende start heeft gemaakt en Anne-Marijn zich meer dan thuis voelt in haar nieuwe winkel, zal ze desalniettemin ook in de toekomst nog gebruikmaken van de adviezen voor ondernemers, om haar zaak nóg succesvoller te maken.

https://hillsdeventer.nl/